Ponudniki
Pakiranje/Embalaža
Pridelava

IŠČITE IZDELKE

Sadje

14,00   
Ponudniki: Kabolca, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Ekološko pridelani - z eko certifikatom!. Gre za majhen nasad starih avtohtonih češenj z odlično lego na območju kmetije Kabolca na Primorskem.
10 izdelek (i)
+

15,00   
Ponudniki: Kmetija Reia, Ekološka pridelava – certifikat, Biodinamična pridelava – Demeter certifikat, Prijazno naravi – papir
Ekološki in demeter certifikat. Zasajenih imamo čez petnajst različnih sort češenj, večinoma zgodnjih, ki so še obvladljive za ekološko in biodinamično pridelavo. Za trg jih obiramo večkrat (ne celotno drevo naenkrat), ko so ravno prav zrele in ne prezgodaj, ko še niso dovolj okusne in sladke. Zaradi tega in tudi zaradi neuporabe zaščitnih sredstev proti gnilobi, jih je najbolje porabiti čimbolj sveže. Za občasno gnojenje se uporablja le hlevski gnoj, sicer košnja in mulčanje trave.
10 izdelek (i)
+

7,50   
Ponudniki: Pestator, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Ostala embalaža – plastične vrečke, zabojčki
Jagode so pridelani na ekološki način, vendar še nimajo EKO CERTIFIKATA - so zadnje, 3.LETO v preusmeritvi. Zaradi njihove kvalitete pa so njihov stalen odjemalec ljubljanski vrtci in šole. Jagode pridelujejo na naravi prijazen način in na njih ne uporabljajo nikakršnih fitofarmacevtskih sredstev, saj bolezni večinoma preprečimo z drugimi ukrepi. Sadijo sorte Elsanta, Asia, Lia, Clery in Irma, po novem pa imajo v nasadu tudi jagode, ki so križane z gozdno jagodo. Vodilni pobudnik za nasade jagod je bila ga. Anita, ki je dolgoletna poznavalka jagod. Kmetija veliko časa in truda vlaga v izobraževanje otrok/potrošnikov, saj organizirajo vodene oglede nasadov in celo samoobiranje. Njihovih jagod NI potrebno prati tudi zato, ker so čiste. To dosežejo s kombinirano uporabo črne folije in slame, ki preprečujeta, da bi jagode prišle v stik z zemljo. Pranje njihovih jagod tudi odsvetujejo, ker ob tem izgubijo del arome in okusa. Primerna oskrba s kvalitetno vodo Vode je lahko hitro premalo ali preveč, obe skrajnosti pa sta vzrok za različne bolezni. Še večjo pozornost namenjajo kvaliteti vode, saj za zalivanje uporabljajo ŽIVO VODO, ki jo jagode ljubijo. Ročno delo: Iz nasada redno odstranjujejo vse stare ali obolele dele rastlin in na ta način preprečujejo pojav (novih) bolezni.
10 izdelek (i)
+