Ponudniki
Pakiranje/Embalaža
Pridelava

IŠČITE IZDELKE

Moke, kaše, kosmiči, žita

3,00   
Ponudniki: Darja, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir

Neoluščeno zrno ajde.

9 izdelek (i)
+

3,00   
Ponudniki: Mehak, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Celo zrnje - pozor: To ni ajdova kaša ampak ajda primerna za pripravo kalčkov ali moke. ROK UPORABE: 1 leto. EMBALAŽA: papirnata. Ajda je bila pridelana brez dodanih gnojil in ffs sredstev. BREZ FF SREDSTEV. Pridelana na ekološki način. Nima certifikata.
4 izdelek (i)
+

6,00   
Ponudniki: Darja, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Hraniti na hladnem mestu do 15 stopinj. Lahko se pripravlja samostojno kot zdrob ali pa se meša s koruznim zdrobom.
10 izdelek (i)
+

4,00   
Ponudniki: Logar, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir

Ajdova kaša ne vsebuje nič glutena, ni dodatno gnojena, ne potrebuje škropiv za zaščito. Kaša je luščeno zrnje pri katerem postopek sušenja in luščenja poteka pri temperaturah do 38 °C. Glede naše ajdove kaše: Kaša je lupljeno zrno. Pri pšenici in nasploh pri žitih je lupljenje lažje, ker odstranimo samo pleve in zrno ostane celo. Za lupljenje so potrebni stroji, vendar ker na naši kmetiji teh strojev nimamo, kašo obdelujemo na obratih, ki zagotavljajo, da je kaša mehansko in nikakor ne termično obdelana. V primeru ajdove kaše z naše kmetije se uporablja mrzlo luščenje, to pa pomeni razmeroma grobo obdelavo in posledično, bi lahko rekli za /biološko gledano/ poškodovano zrno. Taka kaša je tradicionalno primerna za določeno uporabo. Težko pa je pričakovati, da bo tako poškodovano zrno kalilo. Za seme oziroma v vašem primeru za vzgojo kalčkov je primerna uporaba celega ajdovega zrna. Tudi tega imamo seveda dovolj in na zahtevo oz. potrebo ga lahko uvrstimo v našo ponudbo. ROK UPORABE: 60 dni. EMBALAŽA: vrečka iz papirja. Pridelava je iz lastnega semena. Gnojenje ni potrebno.

9 izdelek (i)
+

6,00   
Ponudniki: Darja, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Hladno luščenje pomeni da se zrna ajde luščijo med mlinskimi kamni izklučno z mehanskim postopkom. Zrno ni predhodno kemično ali toplotno obdelano. Ne vsebuje glutena, zelo primerna za prehrano otrok, sladkornih bolnikov, ljudi z raznimi alergijami. Ohranja vse bogastvo vitaminov in mineralov. Ajdova kaša se lahko namoči čez noč in nato uživa surova brez kuhanja. Hraniti na suhem in hladnem prostoru. Pridelano na ekološki način, brez uporabe mineralnih gnojil ali škropiv. Rodovitnost tal se ohranja z zelenim gnojenjem in kolobarjem, to je pravilno vrstenje poljščin, vsake 4 leta pa se pognoji z razkrojenim hlevskim gnojem. EKO certifikat SI-EKO-001. Hladno luščena pri podjetju Zrnovital, kjer imajo edini v Sloveniji stroj za hladno luščenje ajde. Ne vsebuje alergenov! ROK UPORABE: 12 mesecev.
10 izdelek (i)
+

4,00   
Ponudniki: Darja, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
BREZ GLUTENA! Vse moke s kmetije Darja so mlete v mlinu na kamen. Je polnovredna iz celega ajdovega zrna in ni mešana z drugimi mokami. Ajda sorte Darja izklučno iz lastne pridelave. Hraniti v suhem in hladnem prostoru. EKO certifikat: SI-EKO-001.
10 izdelek (i)
+

3,80   
Ponudniki: Logar, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Ajdova moka je mleta na mlin z mlinskimi kamni na stari način. Pomembno je, da je hitrost mletja nizka, da se moka ne pregreje. Problem večine industrijskih mok oz. mletja v velikih obratih je prav hitrost mletja in s tem povezano segrevanje moke, kar uniči vsebino. Naša moka je precej temna, kar je posledica izbire sorte, ki v osnovi vsebuje kar precejšen odstotek tatarske ajde. Moka je polnovredna, iz celega zrna in mogoče malo groba. Zelo primerna je za žgance, pa seveda tudi za kruh, palačinke, sladice...
10 izdelek (i)
+

4,10   
Ponudniki: Mehak, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Moko shranjujte na temnem in suhem mestu. Uporabna je vsaj 6 mesecev. V papirnati embalaži. ALERGENI: /. Ajda je pridelana po ekoloških načelih. Ročno prečiščena na pajklju, zmleta na mlin z vodnim pogonom (mlin Perne Trebelno). BREZ FF SREDSTEV. Pridelana na ekološki način.
10 izdelek (i)
+

4,50   
Ponudniki: Krišelj ('Pri Šuštarju'), kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Sorta Darja. Pakirano v papirnatih vrečkah. Rok uporabe je 12 mesecev.
10 izdelek (i)
+

4,50   
Ponudniki: Logar, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
ROK UPORABE: 60 dni. EMBALAŽA: vrečka iz papirja. Prosena kaša je oluščeno proso. Ne vsebuje glutena. Proso je vsestransko uporabno in zelo zdravo žito. Ker nima glutena je še posebej uporabno za brezglutensko prehrano. Na naši kmetiji proso pridelujemo ekološki način z uporabo metod biodinamike, ki še povečajo dobre lastnosti. Sušimo ga izključno na zraku, da temperatura ne more preseči 40°C. Kuhamo jo vedno v vodi in kuhano pripravljamo na različne načine. Minimalno gnojenje z domačimi gnojili (konjski gnoj). V eko preusmeritvi.
10 izdelek (i)
+

7,00   
Ponudniki: Logar, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Ajdova moka ne vsebuje nič glutena. Ni dodatno gnojena ter ne potrebuje škropiv za zaščito. Moka je iz celega zrnja, mleta na mlinske kamne z nizko hitrostjo, zato, da se moka ne pregreje. Ves postopek od sušenja in mletja poteka pri temperaturah do 38°C. ROK UPORABE: 60 dni. EMBALAŽA: vrečka iz papirja. Pridelava je enaka kot pri kaši. Razlika je samo pri končni obdelavi. Eko preusmeritev.
10 izdelek (i)
+

3,00   
Ponudniki: Krišelj ('Pri Šuštarju'), kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Koruzna moka je narejena iz koruze sorta Ljubljanska trdinka, zmleta v Šlibarjevem mlinu na Gorenjskem. Koruza je rasla daleč od večjih prometnic, pod pobočjem Zaplate. Okopana je bila 2 krat mehansko in 3 krat počesana s česalom, pognojena s kompostom iz lastnega ovčjega gnoja.
10 izdelek (i)
+

3,60   
Ponudniki: Zlate misli, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Biodinamična pridelava – Demeter certifikat, Prijazno naravi – papir
Oluščena biodinamično pridelana dvozrna pira (ali emmer ali farro), ki je potomec enozrne pire in so jo v arheoloških najdbah našli že pred več kot 10.000 leti. Trdo, bolj mineralno, zrnje, ki je primerno za kuhanje, pripravo kalčkov ali pa mletje v svežo moko. Predhodnik faraonovega žita oz. kamuta in običajne pire. Rok uporabe pri žitih je 3 mesece od dneva pakiranja/nakupa. ALERGENI: gluten. EMBALAŽA: papirnata vrečka s celofansko oblogo. Žita so pri nas del pestrega 7-letnega kolobarja, kjer 2 leti raste deteljno-travna mešanica za izgradnjo rodovitnosti tal, zaščito proti plevelom in pripravo za setev bolj zahtevnih poljščin. Prav tako uporabljamo veliko zelenega gnojenja, kot tudi BD kompost in preparate za izboljšanje rodovitnosti tal.
10 izdelek (i)
+

3,80   
Ponudniki: Zlate misli, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Biodinamična pridelava – Demeter certifikat, Prijazno naravi – papir
Oluščena biodinamično pridelana enozrna pira (ali einkorn ali pirica ali enozrnica), prvo sploh kultivirano/udomačeno žito na svetu. Bolj mehko zrnje, ki je primerno predvsem kot nadomestek riža v vseh možnih jedeh in kombinacijah. Rok uporabe pri žitih je 3 mesece od dneva pakiranja/nakupa. ALERGENI: gluten. EMBALAŽA: papirnata vrečka s celofansko oblogo. Žita so pri nas del pestrega 7-letnega kolobarja, kjer 2 leti raste deteljno-travna mešanica za izgradnjo rodovitnosti tal, zaščito proti plevelom in pripravo za setev bolj zahtevnih poljščin. Prav tako uporabljamo veliko zelenega gnojenja, kot tudi BD kompost in preparate za izboljšanje rodovitnosti tal.
10 izdelek (i)
+

2,15   
Ponudniki: Logar, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Je mešanica žit (proso, oves, ječmen ter konoplja). ROK UPORABE: 60 dni. EMBALAŽA: vrečka iz papirja. Pridelava: Vsako žito na svoj način.
10 izdelek (i)
+

2,50   
Ponudniki: Logar, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Ječmen po luščenju in obdelavi zrna postane ješprenj. Ker je zelo trd ga je potrebno pred kuhanjem namakati. Žita se luščijo pri znanih ekoloških kmetijah. Vsebuje gluten. ALERGENI: gluten. ROK UPORABE: 60 dni. EMBALAŽA: vrečka iz papirja. Minimalno gnojenje z domačimi gnojili (konjski gnoj).
10 izdelek (i)
+

3,60   
Ponudniki: Zlate misli, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Biodinamična pridelava – Demeter certifikat, Prijazno naravi – papir
Ječmen iz biodinamične pridelave je previdno obrušen, da se odstrani zunanja, trda luskina in se ga s tem naredi prebavljivega. Ječmen je žito, ki najbolj dobrodejno vpliva na prebavo in je priporočljiv predvsem v zimskih mesecih. Rok uporabe je pri žitih 3 mesece od dneva pakiranja/nakupa. ALERGENI: gluten. EMBALAŽA: Papirnata vrečka s celofansko oblogo. Žita so pri nas del pestrega 7-letnega kolobarja, kjer 2 leti raste deteljno-travna mešanica za izgradnjo rodovitnosti tal, zaščito proti plevelom in pripravo za setev bolj zahtevnih poljščin. Prav tako uporabljamo veliko zelenega gnojenja, kot tudi BD kompost in preparate za izboljšanje rodovitnosti tal.
10 izdelek (i)
+

4,00   
Ponudniki: Logar, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Konoplja je pridelana čisto, brez umetnih gnojil in škropiv. Pri gnojenu konoplje upoštevajo pravila biodinamike. Sušenje poteka na zraku do 38°C. Moko meljejo pri znanih ekoloških kmetijah, kjer uporabljajo mlin na kamen.
10 izdelek (i)
+

6,00   
Ponudniki: Darja, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
BREZ GLUTENA! Nastane z mletjem pogače ali briketov, ki ostanejo po stiskanju olja. Je izvrstnega okusa in vsebuje 40 % čistih proteinov. Lahko se uporablja tudi surova kot proteinski prah za energetske napitke. Konopljina moka ne vsebuje glutena in je primerna za prehrano oseb s celiakijo. Rok uporabe 6 mesecev. Ker vsebuje tudi še nekaj maščobe jo je treba hraniti v suhem prostoru . Ni priporočljivo v hladilniku kjer je temperatura nizka in se pri jemanju ven lahko nabere kondenz v vrečki, kar povzroči preveč vlage in plesen. Lahko se uživa surova kot dodatek v jogurt, kefir, sadni sok, smoothi ali pa se dodaja do 10% v vse pekovske izdelke, kruh, pice, palačinke, šmorn. Pridelava na ekološki način. Vsako četrto leto se dognoji z razkrojenim hlevskim gnojem . EKO certifikat: SI-EKO-001 Vse moke s kmetije Darja so mlete v mlinu na kamen. ALERGENI: nima alergenov. ROK UPORABE: 6 mesecev.
10 izdelek (i)
+

2,70   
Ponudniki: Logar, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Konoplja je pridelana čisto, brez umetnih gnojil in škropiv. Pri gnojenu konoplje upoštevajo pravila biodinamike. Sušenje poteka na zraku do 38°C. Moko meljejo pri znanih ekoloških kmetijah, kjer uporabljajo mlin na kamen. Konopljina moka za kruh je mešana z belo ali krušno pšenično moko in pripravljena za takojšnjo uporabo. Zaradi prisotnosti pšenične moke vsebuje gluten.
10 izdelek (i)
+

10,00   
Ponudniki: Darja, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Rok uporabe: 6 mesecev. Konopljina semena so iz lastne domače pridelave. Ker je konoplja odporna rastlina, ne potrebuje veliko dodatnega gnojenja. Za zaščito in boljšo rodovitnost pa se uporabljajo biodinamični pripravki (gnoj iz roga, kremen iz roga, presličin čaj ...) in vsakoletno kolobarjenje. EKO certifikat SI-EKO-001. Zrno pridelano izključno na ekološki način.
10 izdelek (i)
+

6,00   
Ponudniki: Darja, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Gojimo konopljo sorta Felina 32, ki je ugodne rasti za spravilo s kombajnom. Zrno je bogat vir beljakovin maščob in ogljikovih hidratov in je zato idealno živilo za ljudi. Uživa se samostojno kot oreške ali pa se zdrobi, zvalja, zmelje in uporablja kot dodatek v namazih, smootijih, kot dodatek k polnozrnatemu kruhu...Zelo priporočljiva za prehrano vegetarijancev in veganov. Konoplja pri nas nima škodljivcev in jo ni treba škropiti, ker zraste hitro , gosto in visoko zatira plevele, z bogatim koreninskim sistemom rahlja tla. Pridelana na ekološki način. Eko certifikat: SI-EKO-001.
10 izdelek (i)
+

10,00   
Ponudniki: Darja, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Je popolno živilo, saj vsebuje visoko vrednost proteinov, nenasičenih maščobnih kislin, ogljikove hidrate, vitamine in minerale. Z luščenjem se odstrani lupina, ki je trda in nekatere moti. Zato raje uživajo oluščeno zrnje, ki je mehko. Se na kuha. Lahko se uporablja namesto testenin za juhe, vendar se dodaja ko je jed že na krožniku ohlajena na temperaturo za uživanje. Lahko se uporablja za namaze ali kot posip za testenine, rižote, za beljakovinsko obogatitev zelenjavnih juh. Zelo priporočljiva za prehrano vegetarijancev ali veganov. Rok uporabe: 6 mesecev. Konopljina semena so iz lastne domače pridelave. Ker je konoplja odporna rastlina, ne potrebuje veliko dodatnega gnojenja. Za zaščito in boljšo rodovitnost pa se uporabljajo biodinamični pripravki (gnoj iz roga, presličin čaj ...) in vsakoletno kolobarjenje. Z luščenjem se odstrani samo trda ovojnica, zrna in vlaknine. Vse ostale učinkovine se ohrani, zato je enakovredna konopljinemu olju, le da vsebuje še beljakovine in ogljikove hidrateono. EKO certifikat SI-EKO-001. Zrno pridelano izključno na ekološki način. Hraniti na suhem in hladnem prostoru.
10 izdelek (i)
+

2,20   
Ponudniki: Na svoji zemlji, kmetija, Ekološka pridelava – certifikat, Prijazno naravi – papir
Koruza je pridelana na ekološki način brez umetnega gnojenja in škropiv. Uporabljajo biodinamične pripravke, izvajajo zeleno gnojenje in gnojijo s preparirani kravjim gnojem. Moko meljejo na drugi ekološki kmetiji, kjer uporabljajo mlin na kamen.
10 izdelek (i)
+
1 2 3 4