SPOZNAJTE PROJEKT OSKRBIMO LJUBLJANO!

Objavil   uroš Bric
20.12.2019
0

Mislite, da je danes nemogoče dobiti nekaj kvalitetnega, po ugodni ceni?

Potem zagotovo še niste slišali za skupnostne nakupe, ko lahko dober kakovosten izdelek dobite po najnižji možni ceni. Nakupujete lahko kar udobno iz naslanjača (ob tem lahko izbirate med izdelkom, kmetijo, načinom pridelave), vse naročeno pa vam nato iz kmetij s celotne Slovenije na določen dan pripeljejo kmetje na dogovorjeno mesto.

Tovrsten nakup vam omogoča tudi projekt Oskrbimo Ljubljano, ki je nastal z namenom, da podpre samooskrbo in lokalne kmetovalce, naročnikom pa po ugodni ceni ponudi najboljše, kar je mogoče dobiti pri nas. Povprečni kupec je v skupnosti Oskrbimo Ljubljana zaradi pridružitve k skupnosti kupoval približno 17 odstotkov ugodneje, kot pa če bi kupoval sam kot posameznik, prav tako smo to leto podprli več kot 20 kmetij s skupnim letnim odkupom več kot 10 ton pridelkov, pri čemer pa je najpomembnejše naslednje:

- skupnostni nakupi tako omogočajo, da kmetje zaslužijo več, kot če bi izdelke prodali trgovcem (ki na izsiljene nizke odkupne cene obenem izsilijo visoke marže), na drugi strani pa kupci prejmejo izdelke najvišje kakovosti po najnižji možni ceni.

Projekt Oskrbimo Ljubljano spodbuja ugodne nakupe ekoloških pridelkov ter lokalno pridelane hrane po sistemu kratke verige brez nepotrebnih posrednikov. Projekt temelji na zaupanju med kmetom in kupcem, ki lahko zaradi medsebojne pomoči gojita pristne odnose do sebe, soljudi, narave in prehrane. Cilj projekta je neposredno povezati kmeta in kupca, širiti pomen lokalno pridelane hrane, ter zavest o nacionalni samooskrbi z medsebojnim povezovanjem ter medsebojno pomočjo.

Naročite lahko najrazličnejše pridelke, od sezonske zelenjave in sadja do oreščkov in semen, suhega sadja, mok, žit, medov, začimb, mlečnih in mesnih izdelkov, olj…pravzaprav vse, kar imajo kmetje, ki sodelujejo v projektu, takrat na zalogi.

Prednosti pri projektu Oskrbimo Ljubljano je prevzem pridelkov z različnih koncev Slovenije na enem mestu. Izdelki so kakovostni, preverjeni ter jasno označeni.

V ekipi se neprestano trudimo, da se cena oblikuje po načelu poštene cene za vse udeležene v projektu (“fair price”), a na koncu je kmet oz. ponudnik tisti, ki določa ponujeno ceno in kupec tisti, ki s svojim nakupom potrdi, da ceno sprejme.

Obenem nam je pomembno mnenje članov, zato vzpodbujamo le-te, da nam podajo povratno informacijo o izdelkih, saj le na tak način lahko skupaj izboljšamo ponudbo in celoten projekt.

Toliko zaenkrat, če pa želite izvedeti še kaj več, pa smo vam vedno na voljo in dosegljivi na e-mailu, telefonu, seveda pa je najboljše, da se pridružite skupini Oskrbimo Ljubljano

Komentarji

Brez objav

Napišite oceno